Τεχνολογία

Η Οδοντιατρική επιστήμη έχει εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Στο ιατρείο μας παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις και χρησιμοποιούμε τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και τεχνικές. Στόχος μας είναι η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, οι θεραπείες ελάχιστης δυνατής παρέμβασης καθώς και η άνεση και η ασφάλεια σας.

 

Ενδοστοματικός σαρωτής Trios της 3Shape

Ο κορυφαίος στο είδος του και ο μόνος ασύρματος σαρωτής της αγοράς. Με τη χρήση του, λαμβάνουμε τρισδιάστατα ψηφιακά αποτυπώματα των δοντιών. Είναι μια διαδικασία μεγάλης ακρίβειας και πολύ πιο ευχάριστη για εσάς από τη συμβατική αποτύπωση. Δεν απαιτείται πλέον η χρήση υλικών (¨πλαστελίνες¨) στο στόμα που περιμένουμε να σκληρύνουν και δεν δημιουργεί δυσάρεστα αντανακλαστικά. Παράλληλα, μπορείτε να δείτε το στόμα σας από κάθε πλευρά και να αντιληφθείτε πιο εύκολα τα πιθανά προβλήματα. Μάλιστα, εφόσον επιθυμείτε, μπορούμε να σας στείλουμε τα τρισδιάστατα αρχεία για να τα έχετε στη διάθεσή σας.

 

Ψηφιακή ακτινογραφία

Με τη χρήση ενός ψηφιακού σένσορα επιτυγχάνουμε σημαντική μείωση της ακτινοβολίας, έως και 90%. Παράλληλα, δεν απαιτείται αναμονή για την εμφάνιση, αλλά η εικόνα προβάλλεται άμεσα. Με τη χρήση της ψηφιακής ακτινογραφίας καθίσταται δυνατή η εύρεση τερηδόνων, περιοδοντικών βλαβών, κύστεων, αποστημάτων ακόμα και όγκων. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να ανακαλυφθούν πολύ πριν να σας δώσουν συμπτώματα. Επίσης, είναι εύκολη η αποστολή των ακτινογραφιών στον ασθενή για το φάκελό του ή σε οδοντιάτρους άλλων ειδικοτήτων.

 

Digital Smile Design (DSD)

Ο ψηφιακός σχεδιασμός του χαμόγελου και η προεπισκόπηση του τελικού αποτελέσματος είναι μια πολύ χρήσιμη τεχνική. Μας επιτρέπει την αποδοτικότερη επικοινωνία των επιθυμιών σας και του ¨οράματός¨ μας για το νέο σας χαμόγελο. Πριν γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στα δόντια σας, είστε σε θέση να δείτε το αποτέλεσμα που σχεδιάσαμε και προτείνουμε για το νέο σας χαμόγελο.

 

Υπολογιστική παρακολούθηση της στοματικής κατάστασης σε βάθος χρόνου

Η μέθοδος αυτή μας επιτρέπει να παρατηρούμε μεταβολές στο στόμα σας μεταξύ δύο ή περισσότερων χρονικών στιγμών. Χρησιμοποιείται ευρέως για τη φθορά-αποτριβή των δοντιών, για αλλαγές στη θέση των ούλων, για πιθανές μετακινήσεις δοντιών, ακόμα και για αλλαγές στο σχήμα και το μέγεθος ευρημάτων στο βλεννογόνο.

 

Οδοντοτεχνολογία

Συνεργαζόμαστε με οδοντοτεχνολόγους (οδοντοτεχνίτες) εξοικειωμένους με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Οι διαδικασίες CAD/CAM, 3D printing κ.α. αποτελούν την καθημερινή κλινική πράξη στο ιατρείο μας. Επίσης, αξιοποιούμε όλη τη γκάμα των νέων υλικών που έχουν αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα, όπως ολοκεραμικά υλικά διπυριτικού λιθίου, ζιρκονίας, πορσελάνες ενισχυμένες με λευκίτη και διάφορα υβριδικά υλικά που προσφέρουν αντοχή και αισθητική απόδοση. Έχοντας πληθώρα επιλογών, αποφασίζουμε ποια είναι η αρτιότερη για τις ιδιαιτερότητες του κάθε δοντιού και του στόματος συνολικά.